Viivakoodien ja 2D-matriisikoodien verifiointipalvelu

Valmistajan tuotenumero 54046

Viivakoodin laatuluokka saattaa olla asia, jota et ole kohtannut aiemmin. Mutta sillä on suuri merkitys tilanteissa, joissa tuotantoprosesseille koituu merkittävää haittaa siitä etteivät koodit olekaan luettavia tai lukeutuvat todella heikosti.

Näitä tilanteita on tyypillisesti esimerkiksi kaupan keskusliikkeillä, joiden vastaanotto- ja lähetystoiminta sekä muu varastologistiikka perustuu useimmiten viivakooditekniikan käytölle. Myös sairaaloiden näyttöönotto- ja analyysiprosessit ovat hyvin haavoittuvaisia silloin kun koodit eivät olekaan kunnossa. Mutta missä vika? Luentalaitteessa vai koodeissa?

Toimittaja kehottaa  luonnollisesti tarkistamaan ensin, onko vastaanottopään lukijassa jotain vikaa. Koodien käyttäjällä on usein syytä epäillä ettei koodit olekaan tehty ammattimaisella ja laadukkaalla tavalla tai laatu on heikentynyt aikaa myöten.  Hukatut sekunnit tai minuutit kumuloituvat isoiksi massoiksi, kun tapahtumia on paljon. On tyypillistä, että isot toimijat asettavat minimilaatuluokan hyväksytyille koodeille, joita heille lähetetään ja sitä myös valvotaan tarkasti. Kannustimena on usein lisäveloitukset ylimääräisestä työstä tai äärimmäisissä tapauksissa jopa kokonaan ulkopuolelle sulkeminen.

Lääketeollisuus valvoo kaikkia osia tuotteesta pakkaukseen hyvin tiiviisti ja jokaisen osan; myös koneluettavien koodien tulee täyttää asetetut laatuvaatimukset. Kaikille vaiheille täytyy olla myös katkoton dokumentointiketju – kuka teki, mikä tulos ja millä aikaleimalla. Tuotteiden yksilöllisen seurattavuuden vaatimusten kasvaessa, kasvaa myös vaikeusaste. Silloin ei voida enää hankkia painotalosta valmiita paketteja, joissa vain toistetaan samaa koodia vaan on tehtävä yksilöllisiä koodeja tuotelinjalla.

Siksi on tehty kansainväliset laatustandardit perinteisille viivakoodeille, kuten GS-128, Code 128, Code 39, PharmaCode jne, jotta kaikilla olisi yhteinen ”mittatikku”, johon verrata. Tämä on kuvattu standardissa ISO/IEC 15416. Ja vastaavasti ISO/IEC 15415 on standardi 2D-matriisikoodeille kuten Data Matrix, Aztec Code, QR-code jne. Näiden standardien täyttymisen mittaamiseen ja analysointiin tarvitaan erikoislaitteistoa ja asiantuntemusta.

Sen avulla vastataan kysymyksiin:

  • miten koodin laatu vertautuu parhaaseen mahdolliseen referenssikoodiin?
  • mitä koodissa nimenomaisesti on vialla?
  • mitä laadun parantamiseksi voisi tehdä?
  • vastaako koodini datakenttien rakenne haluttua standardia, kuten esimerkiksi GS1-Data Matrix ?

Finn-ID käyttää toiminnassaan alan parhaita analysaattoreita ja osaa kertoa, mitä laadun parantamiseksi ja ylläpitämiseksi tulisi tehdä. Siksi älä sano: ”Koodini on melko varmasti hyvälaatuinen, koska kykenen sen lukemaan sillä ja sillä lukijalla!” vaan sano sen sijaan: ”Koodini laatuluokka on varmistettu hyvämaineisen ja luotettavan tahon toimesta vastaavan vähintään ISO/IEC1541X laatuluokkaa X.X”

 

 

395,00  + ALV 24%

Toimitus

Toimitusaika sekä -kustannukset määräytyvät kokonaistilauksen mukaan. Katso toimitushinnasto. Chattaa tai soita 09 3510 1555, mikäli haluat tietää tarkat toimitusajat ja -tiedot.

Lisätiedot

Miten tulkita 2D-koodien laatuluokan parametrejä?

Viivakoodien laatuluokan analysointiin liittyvää lisätietoa.

Esimerkkiraportti eräästä koodista.  Nämä käymme läpi selvällä suomen kielellä ja kerromme mitä tehdä.

Linkki: Lyhyt kuvaus viivakoodien analysoinnin tärkeydestä ja siihen vaikuttavista asioista.

Linkki: Mitä viivakoodien laatuluokitus tarkoittaa ihan käytännössä?

Video: Miten tutkia jo aiemmin verifiointilaitteella analysoituja koodeja?

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.